TV och Internet

Föreningen är idag ansluten till kabel-TV via ComHem och till internet via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Föreningen har tecknat gruppavtal med ComHem.
Det nya gruppavtalet innebär att samtliga boende får tillgång till det digitala tv-paketet ComHem TV Bas och att det ingår i lägenhetens månadsavgift.
För de medlemmar som har större kanalpaket hos ComHem innebär gruppavtalet en individuell rabatt på 80 kronor per månad.

Alla medlemmar som har en TV som kan ta emot digitala kanaler kan ta del av det utökade utbudet av digitala kanaler direkt.
För andra krävs en separat digitalbox eller ett modulkort som tillhandahålls av ComHem helt kostnadsfritt genom att kontakta ComHem Kundservice
(se bifogat informationsblad nedan och länk comhem basutbud
Vi rekommenderar alla hushåll i föreningen som redan idag har ett individuellt TV-abonnemang hos ComHem att ta kontakt med ComHem för att säkerställa att ni efter den 15:e juni antingen erhåller ert abonnemang helt kostnadsfritt eller får en korrekt uppgraderingsrabatt.

Förutom fler digitala kanaler innebär det nya avtalet också en möjlighet att se alla TV-kanalerna som ingår i det nya TV-paketet via ComHem Play som du kan ladda ner som en app på en smart mobiltelefon eller på en surfplatta, eller via webbläsaren på din dator fritt inom EU.
Det innebär att ni enkelt kan ta med er alla tv-kanalerna till exempelvis ett lantställe och se kanalerna på er tv där utan att ha ett extra tv-abonnemang. Det enda som behövs är en modern tv eller ett tillbehör (Apple TV eller Chrome Cast) som kan ta emot en ”streamad” signal från en telefon, dator eller surfplatta.
I närtid kommer ComHem enligt uppgift även att släppa appen ComHem Play för Apple TV vilket kommer att göra tv-tittandet ännu enklare och billigare på lantstället eller på en annan tv-apparat i lägenheten.

All nödvändig information som behövs för att ta del av det nya avtalet finns i det bifogade dokumentet från ComHem.
Från styrelsen vill vi också gärna uppmana alla grannar att hjälpa varandra att få tillgång till det nya och större och bättre tv-utbudet. Vet du om att du har tillräcklig teknisk kunskap så erbjud gärna din hjälp till dina grannar. Förmodligen finns det flera i varje trapphus som har möjlighet att ställa upp och hjälpa de som eventuellt behöver lite hjälp med att komma igång.

Ladda ner mer information om det nya gruppavtaletfrån ComHem här Information gruppavtal start 2018-06-15 Brf GöteborgshusNr 53