Kontakta oss

Här kan du kontakta styrelsen eller kanske lägga ut ett allmänt meddelande som alla boende kan läsa.
Här kan du ta upp diverse frågor, funderingar eller förslag som du har. Alla som besöker sidan kan läsa inläggen och kan också kommentera dessa.

Vill du skriva mail ska du klicka på brev ikonen som fins i menyraden.Vi kommer att besvara ditt mail senast dagarna efter vårt nästkommande styrelsemöte. När nästa möte är står längst ner i högra kolumnen. Om du väljer att skriva ett mail så går det bara till styrelsen.

66 reaktioner till “Kontakta oss

 1. Lasse Alfredsson Svara

  Hej
  Jag behöver stänga av vattnet i mitt badrum
  men skruvarna på ballofixen sitter stenhårt, finns det nån rörmokare som föreningen brukar anlita!

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej

   Kontakta Lina på fastighetskontoret på 031-245102

   Hälsningar
   Styrelsen

 2. Carina Svara

  Hej! Jag undrar om ni vet ungefär när bredbandet kommer att bli tillgängligt och om det blir en extra månadskostnad för det.

  Hälsningar
  Carina

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Carina

   Vår målsättning är att vi färdigställa gruppavtalet i januari. I övrigt så kan du läsa mer om gruppanslutningen på denna hemsida om du skrollar ner på första sidan. Gruppavtalet till en viss hastighet ska då ingå i hyran. Vill man ha en högre hastighet så tillkommer en avgift.

   Hälsningar
   Styrelsen

 3. Jörgen Lindahl Svara

  Hej såg ikväll kl 23:50 ca att bara varannan lyktstolpe mot Linnegatan var tänd och att julstjärnorna var släckta. Har det satts någon timer på dessa eller är det av energibesparande skäl? Kan kanske också bero på att de arbetar med stolpbelysningen på motsatta sidan av gatan.

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej

   Det ska nog vara åtgärdat nu. Elektriker har varit här.

   Hälsningar Styrelsen

 4. Bo Hammarin Svara

  Hej!
  Jag har upptäckt att om man har bolån hos SBAB så finns det möjlighet att få rabatt på räntan om fastigheten man bor i har en tillräckligt låg energiförbrukning enligt senaste energideklarationen och det verkar vara fallet med vår fastighet. Dock krävs att energideklarationens sammanfattning har den nya klassningen som infördes 2014 vilket inte är fallet för den här fastigheten. För att få den gamla klassningen konverterad till den nya klassningen behöver någon från styrelsen gå in på Boverkets hemsida och beställa en sådan och därefter kan dom som har bolån hos SBAB få den “gröna” rabatten.
  /Bosse

 5. Thomas Johansson Svara

  Hej Styrelsen. Väldigt mycket synpunkter på den här sidan. Arkivera en del gammalt?
  1. Beträffande golv utanför hissar i källare.
  Fortfarande omålat efter flera år.
  Endast i 55:an är golvet målat. Enligt hörsägen släpper färg. Inte om det görs med rätt typ, dvs
  diffussions-/andas/färg. Målning skall naturligtvis utföras enligt produktdatablad.
  2. Beträffande extraförråd som hyrs ut, förvaltningen har inte ngn koll på vem, var osv.

  Tag kontakt med mig före nästa möte 15/11

  Jag erbjuder mig att hjälpa till med visst arbete tillsammans med styrelseledamot.

  Med vänlig hälsning Thomas Johansson

  MB 0705-261591

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Thomas

   Tack för dina synpunkter och ett stort tack för ditt erbjudande om att hjälpa till med visst arbete. Vi uppskattar det verkligen och kommer att kontakta dig angående detta.

   Jag ska se över äldre inlägg och rensa lite.

   Angående målningen av golven så vet vi inte riktigt varför det inte färdigställdes i andra trappuppgångar med frågan kommer att lyftas på ett kommande driftsmöte.

   Din anmärkning om förråden är riktig och är kanske en punkt där vi kan behöva hjälp.

   Vår agenda för mötet den 15 var full men vi kommer att kontakta dig.

   Hälsningar
   Styrelsen genom Imre

 6. Andreas Svara

  Hej,
  Jag undrar om det kan tänkas finnas ett intresse för att undersöka möjligheten ha en bikupa på innergården. Dels skulle det göra oss till en mer “hållbar” BRF, samt att jag tror att det skulle kunna tillföra vår fina innergård någonting extra.

  Mvh Andreas

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Andreas

   Tack för ditt förslag, intressant. Det vore roligt att få svar från fler boende om vad ni tycker och tänker om detta.

   Hälsningar
   Imre

 7. sture Svara

  Ändrat låssystem
  Bra Hasse vi har samma uppfattning om att det inte går att låsa buset ute.
  Så varför ska vi lägga en medelmånadsavgift på att ändra i låssystemet? Dessutom årligen kanske 50 000 SEK i serviceavgift till Monitor. Grattis Monitor förresten!
  De frågor du inte svarat på antar jag betyder OK?
  Beträffande tvättstugorna finns det gott om tvättider under dagtid. En digitalisering ger inte fler kvällstider. Tvärtom. Idag kan två tvätta samtidigt i varje tvättstugerum. Och i sämja dela på torkrummet. en digitalisering skulle stänga denna möjlighet.
  Däremot skulle en låsning av cykelrummen i stil med vårt garage kunna reservera dessa för aktiva cyklister. Kanske ingen skulle behöva stå ute i regnet. Idag lagras allt – överblivet byggmaterial, solstolar, cyklar man aldrig använder, skrotcyklar – i cykelrummet. Cyklar som man inte kommer till skott med om man ska sälja/skrota förvaras i källarskrubben. Vår gode f d trädgårdsmäster Lennart Hydal hade både sin och frugans cykel i källaren. När dom tog en tur i Slottsskogen var det bara att ta hissen upp till entréplanet. Och samma väg tillbaka.
  Lagens krav på plan för planerat underhåll är inte en fastställd budget. Det är mera en göra-lista så man har ett hum om vad som kan/kommer att dyka upp framöver.
  Monitor är verkligen att gratulera! Dom kan säkert ordna så att vi har kvar porttelefon/kodläsaren som ytterligare en väg att ta sig in. Två eller tre möjligheter har ingen betydelse ur säkerhetssynpunkt. Och byte av portkod kan vi bortse från även om det skulle dyka upp en manual för detta.

  • Hasse Ekdahl Svara

   Tack för dina synpunkter. Låt mig klargöra:

   1. Vi är tvungna att uppgradera låssystemet pga bristande funktionalitet.
   2. Det nya systemet har upphandlats enligt konstens alla regler och beslut har fattats därefter.
   3. När det hela är installerat och kommer vi att uppleva en högre säkerhet och ökad funktionalitet, i linje med vad som efterfrågats av föreningens medlemmar.

   Om du vill diskutera vidare föreslår jag att vi träffas.

   Mvh

   Peter Linde

 8. sture Svara

  Frågor och funderingar om ändrat låssystem.

  1. Taggarna arbetar med Rfid-teknik, samma som i bilnycklar. Dessa kan hackas, exempel finns på Youtube, och polisen uppmanar till att känna om bildörren är låst innan man går.
  2. Sådana här system brukar också registrera in- och utgång. T ex registrerar Västtrafik detta på individnivå.
  3. Praktisk – passar tagen på en nyckelknippa eller ska man ha den i band runt halsen?
  4. Portlåsen är bara till för att hindra svensson, hemlösa, missionärer. Buset går lätt in när du och jag går ut eller kör ut via garaget. Dessutom finns kod eller nycklar hos tidningsbud, brevbärare, reklamutdelare, sop- och miljöåkare, hantverkare som arbetar i huset.
  5. Bf Bergfästets försvarsmur är din egen lägenhetsdörr. Idag är den säkrad med tappar mot avhängning, sjutillhållarlås och tittöga. Säkert om du inte öppnar och släpper in okända. Uppgradering av tittögon till digitala dito ökar säkerheten. Eftersom dörren tillhör bostadsrättshavare får du betala själv men köp kunde samordnas av föreningen. För grannsämjan dock tittögon utan inspelningsmöjlighet.
  6. Iloqlåsen har teknik som kräver att nyckeln sätts i lugnt och metodiskt annars får man göra om. Inträffar ofta för grindlåset.
  7. Iloqlås för källarskrubb är bortkastade pengar. Buset klipper upp nätet och förmodligen också låset på minuter.
  8. I porten mot gatan i uppgång 51 finns automatisk dörröppnare för individuellt bruk. Brukaren är borta sen länge och enligt praxis övergår då öppnaren till föreningen. Bryan har och använder f n öppningsverktyget. Dörröppnaren borde kunna göras om så att den kan användas av hela uppgången. Det finns både rullatoranvändare och stavgångare bland de boende. Dessutom vore det allmänt praktiskt.
  9. Vad kostar förslaget? Och serviceavtalet?
  10. Frågan om låsförändringen är kanske så stor att alla borde rösta om den. Detta skulle kunna genomföras med hjälp av SBC:s felanmälningsrutin. Som också kan användas för att förenkla bokning av övernattningsrum. Dyrt att ha telefonvakt sittande.

  • Hasse Svara

   Hej Sture

   Tack för intressanta och djupborrande frågor.

   Punkt 1 Om att hacka koder.
   Fysiska nycklar kan kopieras.
   Koddoser kan forceras, smygavläsas, koden kan spridas av tanklösa användare.
   Rfid/Mifare Classic har knäckt redan 2008-2009

   Vi har valt protokollet Mifare Desfire Ev 2 som har betydligt högre säkerhetsnivåer i form av högre bittal för kryptering och hårdvarumässiga säkerhetsdetaljer än Mifare Classic.

   MEN, MEN alla koder och säkerhetssystem kan knäckas. Vi har dockvalt det som på marknaden har högst säkerhet till rimligt pris och bekväm användning.

   Punkt 2. Registrering av passage.
   En sådan sker i systemet, men styrelsen har ej för avsikt att löpande använda denna kontroll. Vid allvarliga incidenter kan man titta i dessa register. Registerdata sparas ej någon längre tid. Registren ligger hos leverantörernas datasystem och vi har förutsatt att dessa är bättre skyddade än om de skulle ligga hos oss.

   Punkt 3 Taggens storlek.
   Taggen är inplastad i en centimeterstordroppformad skiva. Den kan hängas på en nyckelknippa. Den har ungefärligen samma tjocklek som vanlig nyckel. Den egentliga taggen kan också integreras på en senare modell av Iloqnyckel. Den gamla nyckelns konstruktion förhindrar radiokommunikation (Rfid). Vill man ha en praktisk lösning är Iloq med integrerad tagg att rekommendera.

   Punkt 4. Obehöriga kan slinka in när behöriga går in och ut.
   Föreningen har understruket i den allmänna information till medlemmarna att personer utan nycklar skall tillfrågas om vem de skall besöka. Vi kommer att upprätta förteckningar över personer som kvitterar nyckel och tagg för specifika uppgifter och dessa skall återkrävas när uppdraget är slut. Dessa nycklar skall endast ge access till de zoner i fastigheten som de behöver ha tillgång till. Zonindelning och accessrättigheter har upprättats och kommer att tas i bruk vid övergång till det nya systemet. För medlemmarnas del innebär att man får samma möjligheter att röra sig inom fastigheten som gäller nu.

   Punkt 5. Lägenhetsdörren som sista försvarsmur.
   Lägenhetsdörren har lämnats utanför den nu aktuella förändringen. Den nuvarande dörren är inte säker för fysiskt intrång. Byte till säkerhetsdörrar kommer att bli dyrt eftersom man också måste säkra upp de gipsskiveväggar som omger dörrarna.

   Punkt 6 Lugn och säker införning av Iloqnyckel.
   Ja det är den riktiga och effektivaste metoden! Vi vet att grinden och även gårdsuppgången till 55 har dålig funktion och efter förändringarna skall vi gå igenom samtliga Iloqlås för att åtgärda fel eller att byta de som har undermålig funktion.
   Vi har satt taggläsare på strategiska ställen där vi vet att det är mycket in- och utpassager.

   7 Iloqlås på källarskrubbar.
   Ja naturligtvis. Detta är inte avsett som en säkerhetshöjande faktor. Den ger endas ökad bekvämlighet då en nyckel kan användas till ett flertal funktioner (–ger bättre plats på nyckelknippan). De medlemmar som önska denna bekvämlighet kan göra detta tillval.

   8 Automatisk öppning av portarna på 49, 51, 53 och 55.
   Automatik kan anslutas till taggläsarna. Det innebär att föreningen tar över serviceansvaret för doserna och automatiken från kommunens bostadsanpassningenhet. Tiden innan porten stängs efter en öppning är relativt lång och kan leda till problem som berördes i punkt 5. Automatiken i öppnande kan leda till risk för att personer som befinner sig i dörrens svängradie kan råka ut för en oväntad kraftig knuff. Styrelsen har dock i nuläget fattat beslut om att inte koppla automatiken till taggläsarna. Taggläsarna kommer att underlätta öppnandet av dörren. Styrelsen vill rekommendera, att de personer som fortsatt har problem efter förändringen att öppna gatudörrarna, ansöker om en öppningsdosa hos kommunens bostadsanpassningenhet.

   8 Kostnad.
   Vi har avsatt i budget 500 000 kr för dessa förändringarna och det ser ut som att vi kan hålla oss under denna gränsen. Systemet är utbyggbart med funktioner som tidsbokning av tvätt och motionstider men dessa får vi fatta beslut om under kommande verksamhetsår.

   Punkt 10 Beslutsgång.
   Under min tid i föreningen har det varit mycket få ärende av denna karaktär som har tagits på stämman. Ärendet är relativt komplicerad och under den tid vi har arbetat med frågan har vi efterhand blivit medvetna om komplexiteten i frågan. Genom den enkät som gjordes under hösten 2017 fick vi en god uppfattning av vad medlemmarna ansåg. Åsikterna och erfarenheterna spretade lite grand men vi tycker att vi har fått till stånd en lösning som på ett rimligt sätt löser de olika problemen. På grund av funktionalitetsproblem med koddoserna såg vi oss tvungna att driva på förändringen så snabbt som möjligt

   Hasse Ekdahl

 9. sture Svara

  Ö & B funderar enligt Dagens Industri på att öppna mindre butiker i centrala lägen. Dom har ett sortiment som liknar Nilles och “vår” Nille måste ha gått med vinst. Nagelpojkarna tycker att dom har för stor lokal.

  Kredd till Optimal. Deras garagesopning har avslöjat ett nytt tunnelbygge i vårt garage. Entré till den blivande Hagastationen eller Volvo Cars som öppnar en ny väg till China? Tänk vad mycket man kan göra med dubbdäck på barmark. Sopningen var kalas. Inget damm på min bil sedan maj.

  Enligt notis i GP ska “Smällarhen” ha hörts i Linné/Haga igen!

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Sture

   Tack för tippset, vi uppskattar det verkligen och ska ha det i åtanke vid behov. Din kommentar om Optimal uppskattas också:)

   Hälsningar
   Imre

 10. sture Svara

  Hej! Vår hjärtstartare finns inte med i Hjärtstartarregistret.
  Något för styrelsen att överväga.

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej.

   Tack för ditt inlägg. Vi ska titta på detta.

   Hälsningar
   Imre

 11. Ranko & Marianne Svara

  Angående det “nya” låssystemet:
  ————————————–
  Om vi nu väljer varsin integrerad tagg till våra 2 nuvarande entré-miljöhus-tvättstugor-Iloqnycklar, då får vi en kostnad på ca 2 x 300:- = 600:-

  Sen väljer vi t.ex. en ny Iloqcylinder till vår lägenhetsdörr så att våra “nya” Iloqnycklar ska passa lägenhetsdörren. Detta kommer att kosta oss ytterligare ca 2 800:-.

  Nu kommer frågan: ingår någon extra nyckel till det nya låset? Klart att det behövs en extra nyckel, normalt brukar det ingå 3 st. nycklar vid köp av ett nytt lås! Om inte, då är frågan, vad kostar en ny Iloq nyckel (? kronor) och naturligtvis ytterligare 300:- för att integrera den med en tagg?

  Har jag missat något?

  • Hasse Ekdahl Svara

   Hej Ranko och Marianne

   Intrikat fråga!

   Väljer man nycklar med integrerad tagg, så kommer dessa att fungera även i den cylinder man sätter in i lägenheten ( och endast dessa nycklar). Vi kommer inte att förse lägenhetsdörrarna med taggläsare. Så om man behåller en eller några av de gamla nycklarna och registrerar dem kommer de att fungera i portlåsen likaväl som i lägenhetscylinder.

   Hälsningar /Hasse

   • R&M Svara

    Tack för svar Hasse men frågan gällde inte riktigt “taggläsare för lägenhetsdörrar” utan om det nya iloqlådset inkluderar fler nycklar. Vi kan inte begränsa oss med bara 2 st. nuvarande iloqnycklar (med eller utan inbyggd tagg)…

    Vi har bestämt oss att komplettera med 2 st. passerbrickor (taggar), sen får vi se hur vi gör längre fram.

    • Hasse Ekdahl Svara

     Hej Ranko,

     Jag tror att varje lägenhet har en gång i tiden fått tre nycklar.

     Hursomhelst beställer man en lägenhetscylinder ingår ej nycklar. Vill Du ha fem taggar (tre + 2 extra) så skriv till på blanketten att Du vill ha två extra taggar. Vill Du även ha sammanlagt fem nycklar bör Du skriva att Du vill ha tre extra nycklar.

     Två eller tre av de tre extranycklarna kan Du ju med fördel välja som den nya typen av Iloqnyckel som då kan integreras med taggen. Då kan ni använda dessa för eget bruk. Resterande (två eller tre) uppsättningar av nyckel plus lös tagg kan då användas för extrabehov. Ring mig (0701184609) om jag inte har lyckats förklara dessa alternativ.

     Hälsningar /Hasse

 12. Bo Hammarin Svara

  Hej!
  Angående uppgradering av låssystemet:
  Jag saknar ett fält på blanketten där man anger hur många extra taggar man behöver.
  Mvh Bo Hammarin

  • Hasse Ekdah Svara

   Hej Bo,

   vi räknade med att tre taggar skulle vara tillräckligt för varje lägenhet.

   Vill man ha flera kan man skrivas till under Rubriken taggarnas nummer: “1 extra tagg önskas”

   Jag vill understryka att de befintliga nycklarna kommer att funger. Har man lämnat ut extra nycklar för att någon skall kunna passa lägenheten behöver denne inte en tagg för att komma in. Nyckeln räcker.

   Är man fler än tre i familjen kan man givetvis beställa fler taggar – även till sådana som bara tillfälligtvis behöver komma in genom porten.

   Tack för påpekandet

   Hälsningar /Hasse

 13. sture Svara

  Hej Lina! Kan du inte stämma av med förvaltarn eller styrelsen om du kan beställa nya överdrag. I tvättstuga 47 finns två fungerande tvättkorgar och i 55:an en. Be också att få köpa två nya tvättkärror och skrota de gamla funktionsnedsatta kärrorna. I värsta fall kan dom skada golvet och det behövs bara en tvättkärra i varje tvättmaskinrum inkl grovtvätten. Dom övriga är dessutom bara i vägen.

  Jag fick kritik när firman som ställer in ventilationen var här därför att jag hade damm utanpå badrumsventilen. Mycket mindre än i mangelrummet. Kan du inte göra ett undantag i din kalender?

  • Lina Svara

   Hej Sture! Är du snäll och kontaktar mig på expeditionen. Så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa dig.

 14. sture Svara

  Hej! Igår tvättade jag hela torkrummet fullt i 55:an. Golvet i tvättstugan och tvättmaskinerna var optimalt rena. Men har tomten tagit hand om de nya tvättkärrorna som Lennart köpte in? Hittade en lite skamfilad och en massa av dem som skulle ersättas och är skrotmässiga.

  Jag tillhör dem som manglar lakan för att få bättre plats i garderoben och för nöjet att krypa ner bland släta lakan. Man får torka både mangel och mangelbord. Trasan mäktar knappt med allt damm. När manglarna levererades följde det med plasthuvor för att skydda mot damm. Dessa är borta sen länge, tomten igen? Ligger kanske i något skåp eller garderob? Jag lyfte blicken mot utluftventilerna i mangelrummet. De vita ventilerna är svarta och igensatta av damm. Kan rengöras med en svabb. Optimalt behöver dom plockas isär.

  Jag har gått på pratat om ättika som universalrengöringsmedel. Använde det nu som sköljmedel. Rengör samtidigt tvättmaskinen invändigt. När jag kastade ett öga på avloppssillådan bakom tvättmaskinen fick jag en chock. Dom verkar inte ha blivit rengjorda sen Lennart slutade. Ramlat mellan stolarna? Är det fastighetsskötarens uppgift eller ryms det i serviceavtalet med Miele?

  • Lina Svara

   Hej Sture! Jag hoppas att mitt svar på dina frågor är till hjälp. Städningen i tvättstugorna sker varje måndag (1ggn/v).Efter att jag inspekterat tvättstugorna (uppg 47 plus 55) såg jag att det finns totalt 11st tvättkorgar. Alla är fungerande idags läget även om vissa har tappat lite färg. Enligt vårat avtal torkas alla ventiler 1ggn/ år. Jag har letat högt och lågt efter överdragsskydden till mangeln men ännu har jag inte hittat något, förrutom det som redan finns i 47:an. Idag har jag beställt nya avloppskar till alla tvättmaskiner./ Mvh Lina Fastighetsskötaren.

 15. Ann wittfeldt Svara

  Finns det trivselregler kring vilka tider man kan tvätta i egen maskin i lägenheten?

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej

   Enligt våra trivselregler så ska störande ljud undvikas efter 20.00 detta bör rimligen också gälla tvättmaskiner om detta stör.

   Vänliga hälsningar
   styrelsen genom Imre

   • Ann Svara

    Är detta möjligtvis något som kan tas upp på nästa månadsbrev?
    Mvh
    Ann

  • Lina Svara

   Hej Ann! Generellt sett ska man inte tvätta/ störa sina grannan före kl: 08:00 eller efter kl: 22:00 på kvällen. Om du måste tvätta efter kl: 22:00 föreslår jag att du talar med dina grannar för att höra att det är ok för dem./ Mvh Lina Fastighetsskötaren.

   • Ann Svara

    Tvärtom. Det tvättas sena kvällar/nätter. Vi får numera nattsömnen störd 1-2 nätter i veckan sedan en tid tillbaka.

 16. Jörgen Lindahl Svara

  Hej. Dokumentet “Vem Svarar för Underhållet” stämmer inte vad jag förstårr med de senaste stadgarna. Bla så har väl ytterdörrarna flyttats till att vara Brf’s ansvar. Kan vara ide att få en ny broschyr från RB.

  • Imre Svara

   Hej

   Tack för din uppmärksamhet. Jag har ställt frågan till RB. Vi får se vad dom säger men jag skulle gissa att det är våra stadgar som gäller men jag återkommer då jag fått svar.

   Hälsningar
   Imre genom styrelsen

   • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

    Hej igen

    Det är stadgarna som gäller och är rätt. Broschyren från RB kommer att ändras men jag vet inte när.

    Hälsningar
    Imre

 17. Carolina Svara

  Hej!

  Vi har inglasad balkong mot Linnégatan och på balkongen finns det två tegelväggar och en panelvägg i trä. Får man måla om panelen eller räknas det som en del av ytterväggarna?

  Hälsningar
  Carolina

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Carolina

   Du bör kontakta vår tekniska förvaltare för svar på detta.

   Hälsningar
   Imre genom styrelsen.

 18. Pär Stålnacke Svara

  Hej!
  Efter fönsterbyte mot Nordenskiöldsgatan har vi upptäckt att det bildas fukt emellan ett av fönstren. Hur gör jag en felanmälan?

  • Imre Sutö Svara

   Hej Pär.

   Tråkigt att höra om fukten. Vänligen kontakta SBC för felanmälan. Du hittar telefonnummer och övriga uppgifter under fliken FELANMÄLAN/EXTERNA KONTAKTER

   Hälsningar Imre genom styrelsen.

 19. Ranko & Marianne Svara

  Måste berömma vår iPhone butik i huset och informera om att vi fick väldigt bra rabatt när vi köpte iPhone skyddsfodral. Det kostar inget att fråga, tänkte vi…!!!

 20. Ranko & Marianne Svara

  Så här står det:
  …Det nya gruppavtalet innebär att samtliga boende får tillgång till det digitala tv-paketet ComHem TV Bas och att det ingår i lägenhetens månadsavgift.
  …Alla medlemmar som har en TV som kan ta emot digitala kanaler kan ta del av det utökade utbudet av digitala kanaler direkt.

  Fråga: hur gör man för att se kanalerna digitalt? Det är bara några få (samma som tidigare) som sänds digitalt! Vi gjorde ett test med digital-TV och blev inte klokare efteråt(!?!)

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej

   Ni måste kontakta ComHem på det telefonnummer som står i informationen.

   Vänliga hälsningar
   Imre genom styrelsen

 21. Madelene Wolf Svara

  Hej. För 4 1/2 år sedan flyttade jag från Linnegatan 47 där jag hade min salong M&M Nail & Beauty, vi har en bankgaranti kvar som vi måste få bort. Snälla kontakta mig omgående.

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Madelene

   Kan du skriva ett mail så att vi kan kontakta dig.

   Hälsningar
   Imre

 22. Evelyn Svara

  Hej! Vill bara säga att jag tycker att det är ett jättebra initiativ att köra mer på digital media. Förenklar så mycket. Ett förslag är att posten som delas ut för hand i brevlådan också kommer på mailen eller fb. Till ex. information om rörspolning, fönsterrenovering etc. FB kan också vara ett trevligt initiativ att skapa gemenskap emellan bostadsrättsinnehavare! 🙂

 23. Jörgen Lindahl Svara

  Hej. Det senaste pdf dokumentet “Bästa Grannar” går ej att nå via länken. Får till svar att sidan saknas.

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej.

   Tack, jag ska undersöka varför den inte kommer fram.

   Hälsningar Imre

 24. Pär Stålnacke Svara

  Varför ingen sanering av mal i 55:an? Har slängt 3 äkta mattor och div. kläder för tusentals kronor alla angripna av mal!!!

  • Imre Sutö Svara

   Hej Pär

   Alla områden där mal upptäcks kommer att saneras. Anticimex kommer med en åtgärds plan som inkluderar alla uppgångar från 47-55.

   Hälsningar
   Styrelsen genom Imre

 25. Pia Hallberg Svara

  Ang mal. Nej, hade ingen aning om att det fanns problem, förrän den 10/4, när jag skulle hämta upp en matta till balkongen, från källaren i uppgång 55. Fick slänga 3 äkta mattor. Anmälde samma dag. Dessutom – är alla informerade om var piskstället finns, och varför?

 26. Anders Arvidsson Nr 49 Svara

  Kölistan till garageplatser, finns ej att ladda ner via hemsidan.

  • Imre Sutö Svara

   Hej Anders

   Enligt uppgift ska kölistan vara klar på Fredag och kommer då att läggas upp på hemsidan.

   • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

    Hej igen.

    Vi ber att få vänta några dagar med uppdateringen av garagekö listan då vissa uppgifter saknas.

    Vänliga hälsningar.
    Styrelsen genom Reza.

   • Imre Sutö Svara

    Kölistan är nu publiserad.

    Hälsningar styrelsen genom Reza.

 27. ranko & marianne, lgh 56 (1802) Svara

  TIPS:
  Att tömma torktumlarnas filter som sitter PÅ VÄGGEN betyder att den egna tvätten (och efterföljande) torkar snabbare, att mindre el går åt men också att du slipper skämmas inför nästa nyttjare som kanske behöver tömma ludd efter dig.

  Idag var det drygt 1 cm ludd på båda sidor, dvs helt igensatt!

  Skärpning vuxna människor!

  /Ranko & Marianne

  PS. Städningen däremot var RIKTIG bra! Helfräscht så man verkligen blir glad : ) DS.

 28. Marcus Svara

  Hej. Jag undrar ifall vi har ngn åtgärdsplan för att bli av med malen.

  Mvh

  • ranko & marianne, lgh 56 (1802) Svara

   Vi har köpt rosenträ + rosenolja i Järnia butiken och lagt in i vår källare. Än har vi inte sett någon mal hos “oss” i alla fall…

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Angående mal i källaren.

   Som ni säkert känner till har vi under många år haft problem med mal i källarförråden i 49:an. Periodvis har detta blivit åtgärdat med malfällor, men problemet har en tendens att återkomma. Det är uppenbarligen väldigt viktigt att man genomför eventuella åtgärder gemensamt för alla som har påverkade förråd, annars är det hela verkningslöst.

   Vi har kontaktat Anticimex för att få hjälp med hur vi ska genomföra en förhoppningsvis slutgiltigt fungerande åtgärd.

   Så snart vi har åtgärdsplanen klar kommer den att kommuniceras och vi kommer att be om samtliga medlemmars medverkan.

   Styrelsen
   gm Peter Linde

 29. Marina Samsjö Svara

  En sak till, kan vara bra att ha på engelska?

  Jag hjälper gärna till att översätta.

  Hälsningar
  Marina

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Marina

   En bra idé tycker jag. Jag ska titta på detta och också prata med övriga i styrelsen. Tacksam för ditt erbjudande om hjälp med översättning:)

   Ha en bra dag.
   Imre

 30. Marina Samsjö Svara

  Hej, jättefin hemsida. Bra jobbat.

  Några ytterligare tips:

  Dela upp texten så är det lättare att läsa, speciellt på mobil och Ipad.
  Förstärka gärna med bilder, lättare för läsaren att se text och bild.

  Hälsningar
  Marina

  • goteborgshus53.se InläggsförfattareSvara

   Hej Marina
   Stort tack för input. Jag ska ändra o lägga till bilder allt eftersom.

   Hälsningar
   Imre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *